- Multi Barrier System -

   Multi Barrier sustav („sustav s više barijera“) za pripremu pitke vode, PROaqua 4200, proizvodi njemačka tvrtka PROVITEC® GmbH iz Wegscheid-a, te je patentiran širom svijeta.

 

Europski patent broj (PCT): 97 91 80 15.5

SAD patent broj: 6 120 686

Kanadski patent broj: 2,249,341

 

   Izumitelj i inovator, te ujedno i vlasnik patenta je g. Roland Bilz.

  

   Da bi došlo do nekih pozitivnih promjena, u mnogo se primjera prvo događaju loše stvari i razne nesreće, a tako je nažalost bilo i u ovom slučaju.

  

   Prijašnji instalater centralnog grijanja, Roland Bilz, pogođen novinskim člankom o teškom oboljenju djeteta u Bayernu uzrokovanom velikim količinama nitrata u vodi iz slavine, odlučio je nešto poduzeti kako bi svatko mogao osigurati kvalitetnu vodu za piće i pripremu jela.

  

   Nakon kratkog istraživanja bilo je očito da vodoopskrbni centri uz sve napore ne uspijevaju odstraniti stalno rastuće količine zagađenja u vodi, kojih je identificirano već preko 800 (teški metali, pesticidi, umjetna gnojiva, mikroorganizmi, pa sve do hormona, antibiotika, ostataka lijekova…)

   Odlučan i uporan, g. Roland Bilz 12 godina radio je na razvoju sustava za pripremu pitke vode. Od samog početka, u suradnji sa raznim neovisnim institutima za analize, odabiru se najbolje komponente i vrste materijala, te je sustav ukomponiran u filtar koji pouzdano uklanja sva prisutna zagađenja iz vode a pritom ne uništava njezinu strukturu, te je ostavlja u izvornom, prirodnom obliku.

  

   Svi odabrani materijali su prirodni i reciklirajući. Kod proizvodnje se ne koriste ljepila ili omekšivači za plastiku koji bi se mogli otapati u vodu, a PROaqua 4200 je jedini filtar sa higijenski certificiranom bakterijskom membranom, čime su postavljeni novi standardi u pripremi vode za piće.

  

   Tvrtka PROVITEC® GmbH i njezin vlasnik, g. Roland Bilz i dalje rade na inovacijama, razvoju i usavršavanju ovog Multi Barrier sustava te na svakom koraku nastoje opravdati svoj zadani moto, koji glasi:

„Dem Leben verpflichtet“

„Obvezni prema životu“