Tehnički opis

   PROaqua 4200 može se konfigurirati u preko 100 različitih kombinacija, ovisno o vrsti prisutnih zagađenja i štetnih tvari ili po individualnim željama korisnika.

Bakterijska membrana – potpuno odstranjuje moguće preostale bakterije, parazite i mikroorganizme

Redoxol vuna sprječava klijanje odstranjenih bakterija i mikroorganizama

Smola za kamenac odstranjuje kamenac (omekšavanje), odstranjuje katione kao amonij i kalij

ili

Dolomitno kamenje obogaćivanje mineralima kalcija i magnezija

Selektivna nitrat smola odstranjuje anione kao nitrat, nitrit, sulfat

Aktivni ugljen

iz kokosove ljuske – odstranjuje organske spojeve (pesticide), hormone, halogene ugljikovodike, klor, okuse i mirise

Redoxol - SM/Fe – odstranjuje teške metale (olovo, kadmij, nikal, itd.), elemente u tragovima (željezo, mangan, bakar, itd.), radioaktivne čestice (npr. uran), te umanjuje klor i bakterije

Šljunčano korito – uklanja talog (suspendirane tvari) i sedimente

Regeneracijska komora – služi za usipavanje soli za regeneraciju sustava

   Odlučujući faktor kod filtracije je konstantna, ravnomjerna i vrlo mala brzina toka kroz pojedine barijere filtra, koja iznosi 7 m/sat, uz pritisak od 2 bara. Smjer toka je pritom uvijek od dolje prema gore, što se još naziva i filtracija s uzlaznim tokom.

  

   Protok vode iznosi cca. 2,5 litre u minuti kod standardnih modela, te 4,5 litre u minuti kod modela za profesionalnu upotrebu.

 

   Kompletan Multi – Barrier sustav potrebno je svakih 10 – 15 tjedana regenerirati. Kod regeneracije vrši se jednostavno, automatsko ispiranje filtra pomoću soli za regeneraciju. Time se dezinficiraju sve eventualne bakterije i klice u pojedinim komponentama, a bakterijska membrana također se oslobađa svih filtriranih štetnih tvari.

      

   Ovi postupci osiguravaju kvalitetu i sigurnost sustava, te omogućavaju svim komponentama i ulošcima filtra dugogodišnji vijek trajanja, što naravno minimalizira troškove održavanja.

 

   PROaqua 4200 ne koristi nikakve kemikalije, ne zahtijeva napajanje, ne proizvodi otpadnu vodu (1 litra ulazne vode = 1 litra pitke vode) te je izrađen iz potpuno prirodnih i reciklirajućih materijala.