Troškovi održavanja i isplativost

Održavanje

Regeneracijska komora

   PROaqua 4200 potrebno je regenerirati svakih 10 - 15 tjedana, što je vrlo jednostavan postupak, ne iziskuje mnogo vremena te ga lako možete sprovesti sami.

  

   Regeneracija se vrši tako da se u predviđeni spremnik usipa cca. 0,5 kg soli. Nakon toga se zamijene ulazno i izlazno crijevo, a uređaj se okrene naopako. Time se "povratnom filtracijom", pomoću regeneracijske soli ispiraju sve komponente sustava, što traje oko 2 sata te je potrebno oko 30 litara vode.

 

   Regeneracijom se Multi Barrier sustav održava funkcionalan kroz dugi niz godina. Tako je tek nakon 6 godina potrebno zamijeniti bakterijsku membranu i uložak aktivnog ugljena, od ukupno osam mogućih komponenti. Sve ostale komponente moguće je regenerirati i preko 1.000 puta.

Isplativost

Primjer konzumiranja vode:

 

 Po osobi / dan

 = 2 l (voda u boci = 3 kn/l)

 Po osobi / godišnje

 = 730 l

 Četveročlano kućanstvo / godišnje

 = 2.920 l (= 8.760 kn)

 

   Ovdje morate uračunati još i vodu koja se koristi za kuhanje, za kavu i čaj, pranje živežnih namirnica, koja bi također trebala biti potpuno sigurna za zdravlje. Ukupna potrošnja po osobi tada iznosi od 4 do 6 litara na dan.

 

   Troškovi regeneracije PROaqua 4200 sustava za pripremu pitke vode iznose cca. 5 kuna, što je godišnje otprilike 25 kuna.

 

   Vaš osobni sustav za pripremu pitke vode trebala bi biti jednokratna investicija za cijeli život, što PROaqua 4200 svakako jest. Vodu pijete svaki dan, a kroz cijeli život popit ćete je preko 50.000 litara.

 

   Stoga je vrlo bitno kakvu vodu pijete! Reagirajte sada, jer vrijeme svejedno prolazi.